Individuele begeleiding

Het leven biedt veel kansen en mogelijkheden, maar dit geeft ook een zekere druk. De verwachtingen waaraan de moderne mens moet voldoen zijn torenhoog. Wat als jij niet in dit plaatje past, wat als jij je niet constant gelukkig voelt, wat als jij je eenzaam en terneergeslagen voelt, wat als jij over je grens bent gegaan,..? We zoeken samen met jou naar wat jij nodig hebt om je eigen keuzes te maken, om bij jezelf te komen en terug je evenwicht te vinden.

Hind Montesinos & Veer Hens

Restitutie therapie

Restitutie therapie betekent ‘het terugbrengen in zijn oorspronkelijke staat’. Dit is een nieuwe, gespecialiseerde vorm van therapie, ontwikkeld door Veer Hens, en het onderscheid zich van alle andere therapieën in die zin dat het voorbij praten, analyseren, graven, mentaliseren, het een plaats geven,…gaat.

 

Het is het ‘uitzuiveren’ of het ‘ont-wikkelen’ van storende-blokkerende zaken die de jouwe niet zijn en je dus niet langer dienen. Restitutie Therapie zorgt voor een diep begrip en inzicht in hoe en waar de disbalans ontstaan is en het ‘ietsje’ meer zit erin dat de therapeut de blokkerende energieën helpt los te maken en terugstuurt naar zijn of haar bron (vooral moeder en vader).

 

De cliënt ervaart een ruimte, een vrijheid die kan ingevuld worden met wat voor hem klopt, zijn waarheid en daardoor krijg je terug voeling met je oorspronkelijke zelf, je authenticiteit.

Hypnose therapie

Hier gaat het om een vorm van hypnose, ontwikkelt door Jo Bossaerts. Het is het naar de oppervlakte (bewuste) brengen van zaken, ideeën, geloofsovertuigingen,  concepten, denkwijzen,… die in het onderbewuste van de cliënt zitten en die ervaren worden als niet langer dienend of storend. Door heel direct en efficiënt samen te werken en te co-transformeren met het onderbewustzijn wordt op een snelle en doeltreffende wijze de gewenste verandering bekomen. Dit is o.a. een aanrader na Restitutie Therapie om de patronen die ieder zelf ontwikkeld heeft, te transformeren maar ook voor het behandelen van verslavingen, trauma’s, fobieën en andere angsten.

Gezinsbegeleiding

Elk gezin is anders. Je hebt grote gezinnen, kleine gezinnen, éénoudergezinnen, nieuw samengestelde gezinnen, gezinnen met 2 mama’s of 2 papa’s. Vaak is er warmte en liefde in gezinnen, maar even vaak zijn er ook momenten van conflicten, stilzwijgen, spanning. Samenleven is niet altijd even makkelijk en gezinnen kunnen na een tijd in een destructieve vicieuze cirkel terechtkomen, waar ze op zichzelf nog moeilijk uit geraken. Hind Montesinos wil gezinnen ondersteunen en samen zoeken hoe ieders kijk en beleving beter op elkaar kan afgestemd worden.

Opvoedingsondersteuning

‘Opvoeden is de moeilijkste job die er bestaat…’ En toch leer je nergens hoe je dit moet doen! Ouders doen alles wat in hun macht ligt om hun kinderen te stimuleren, hen kansen te bieden en hen op te laten groeien tot zelfstandige, verantwoordelijke en gelukkige volwassenen. Maar soms loopt het niet helemaal zoals je het gepland of gewild had. Hind Montesinos legt haar professionele expertise samen met de specifieke kennis die de ouder heeft over zijn kind met het doel de ouder terug in zijn positie en rol als ‘ouder’ te brengen en het verbeteren van de ouder-kind relatie.

Bachbloesem therapie

Bachbloesems werken daar waar we last hebben van emoties zoals bijvoorbeeld angst, grote ongerusteid, boosheid, lusteloosheid enz. Het is gemaakt van bloesems en ontwikkeld door een Engelse arts Dr. Edward Bach. Hij zei: ‘Er bestaat geen ziekte, er is alleen een zieke mens!’, wat betekent dat we zelf verantwoordelijk zijn voor onze gezondheid, welzijn en geluk.  Bachbloesems zijn een complementaire heelwijze die als ondersteuning van de therapie worden ingezet. Het helpt op cruciale momenten, het is zuiver en totaal risicoloos. Het haalt de scherpe kanten weg en maakt je tevens bewust van wat er is. Veer Hens is Erkend Bachconsulent.

Energetic healing

De Licht-vortex(en) helpen je te verbinden met hogere frequenties om heelwording te brengen zowel fysiek, emotioneel als mentaal. Deze vortexen zijn gebaseerd op geometrie en de patronen belichamen de perfecte balans tussen mannelijke en vrouwelijke energie. Healing brengt een diepere staat van gezondheid, liefde en geluk.

 

Healing sessie (individueel of duo): je vertoeft 20 minuten in een comfortabele houding met aangepaste muziek in de energie van de lichtvortex.

 

Healing sessie intens (individueel of duo): je vertoeft 20 minuten in een comfortabele houding met aangepaste muziek in de energie van de lichtvortex aangevuld met een persoonlijke healingsbehandeling begeleid door Veer Hens & Jo Bossaerts.​

Meditatie

Begeleide meditatie in groep 2 avonden per maand (woensdag en vrijdag) van 20.00 tot + 21.30 uur. Nadien is er de mogelijkheid even na te praten met een tasje thee en versnapering.

We vragen vooraf een stoeltje te reserveren. Wil je ongeveer een week vooraf een herinnering in je mailbox geef ons een seintje (via contact) en je wordt opgenomen in de meditatiepool.

Therapie getuigenissen:

Na een lange, bij momenten moeizame en hobbelige weg, is er de lieve en wijze Veer op mijn pad gekomen die me naar de juiste afslag heeft geleid. De tijd was rijp om tot de kern door te dringen en te voelen. Niet langer verkennen, graven, worstelen, ontkennen, analyseren, over-mentaliseren en weerstand bieden. Ik wist ondertussen maar al te goed waar de pijnpunten lagen, maar kon er niet heen zonder weerstand of rancune mee te nemen. Maar nu had ik mijn veilige en betrouwbare plek gevonden en mijn restitutie proces kon beginnen. Door middel van symboliek en energiestromen was ik in staat die pijnpunten uit mijn verleden met mildheid aan te raken en terug los te laten. Niet vanuit mijn hoofd maar vanuit mijn hart en met de juiste begeleiding kon de helende werking van restitutie zijn werk doen. Na de bewuste doorleving van het gehele proces, voelde ik me lichter, voelde ik meer ruimte en harmonie. Heling had plaats gevonden, ik en mijn gekwetste kind zijn terug heel. Mooi bewijs daarvan is het feit dat ik na vele jaren zonder klank, noch beeld opnieuw contact heb met mijn ouders op een volwassen manier en niet langer vanuit dat gekwetste en boze kind.
Dirk